06/05/10

RECEITAS DE COCIÑA


  • O tzatziki (en grego τζατζίκι) é unha salsa grega moi empleada nos meze ou aperitivos .

Ingredientes

1 pepino pequeno

300ml de iogur grego

1 dente de allo esmagado

1 culler de menta ou eneldo frescos picados

sal e pementa

Preparación

1-Pelar o pepino e relalo groso. Poñer nun escorredoiro e deixalo ata que escorra toda a auga posible. Pasar a un bol.

2-Engadir o iogur, o allo e a menta picada e sazonar coa pementa.

3-Mesturar todo ben e deixalo no frigorífico unhas 2 horas antes de servilo.

4-Remover de novo. Botar o sal.

Sírvase nun bol, frío ou á temperatura idónea do iogur, acompañado por pan de pita quente.


  • O tapenade, é unha pasta de olivas negras.
Ingredientes
100 grs. de olivas negras
1 dente de allo (pequeno)

1 culleradiña de tomiño

1 culleradiña de romeu

1 culleradiña de alcaparras
1 anchoa

1 chorro de aceite de oliva

Preparación

Tritúrase ben todo xunto e co aceite de oliva dáselle a textura desexada.


  • O Hummus é unha crema de garavanzos.

Ingredientes

400 grs. de garavanzos cocidos ( e un pouco de caldo)

3 culleradas de tahini (pasta de sésamo)

2 dentes de allo

o zume de medio limón

60 ml. de aceite de oliva

pemento picante

comiño en pó

pementa negra

sal

Preparación

Tritúrase todo xunto e sérvese cun chorro de aceite de oliva e pemento picante por riba.

Ningún comentario:

Publicar un comentario