20/02/18

ESTASE XA COCIÑANDO... A SEMANA CULTURAL 2018: "A GASTRONOMÍA"

Foto: Esnobgourmet.com
SEMANA CULTURAL 2018: A GASTRONOMÍA. 
Un adianto do que os distintos Departamentos didácticos están a traballar para a Semana Cultural de este curso.

SEMANA CULTURAL 2018: A GASTRONOMÍA
1. DEPARTAMENTO FRANCÉS
Powerpoints con “Recetas de comida francesa”
Hª das Guías Michelín
Concurso de pócimas de Asterix e Obelix
2. DEPARTAMENTO GALEGO:
Receitas gravadas en vídeo en casa e degustación no centro
Receitas tradicionais galegas (1º BAC)
3. DEPARTAMENTO DE HISTORIA:
Gastronomía dos distintos países do noso alumnado
4. DEPARTAMENTO DE CIENCIAS:
A túa microbiota dental e o que comes:
-Charla polos propios alumnos en 1º bacherelato: Que son as caries? e presentación do noso experimento: ¿Ten relación o que comes con a túa flora dental? 2 sesións ou unha calqueira día
-Exposición no patio interior do noso proxecto (Os rapaces de 1º de bacharelato, atenderán e explicarán durante os recreos).
5. DEPARTAMENTO DE CIENCIAS e DE PEDAGOXÍA TERAPÉUTICA:
Pirámide de alimentos
Consultorio gastronómico
6. DEPARTAMENTO DE LINGUA
:Receitas de “El Quijote”
-Pócimas máxicas na Celestina
-La gastronomía en la sociedad y en la literatura de los Siglos de Oro
7.  DEPARTAMENTO DE INGLÉS:
Receitas en inglés. Léxico culinario e gravacións en vídeo de receitas.
Brunch en 1º de ESO
English tea literario en 2º de ESO
8. DEPARTAMENTO DE ECONOMÍA:
A importancia da alimentación na economía
9. DEPARTAMENTO DE LATÍN:
As receitas de Apicio
10. DEPARTAMENTO DE MÚSICA:
O banquete de Trimalción
As pirámides alimentarias musicais
Banquetes musicais ao longo da Historia
Cancións culinarias
Música e gastronomía: raíces e cultura tradicional
11. DEPARTAMENTO DE EDUCACIÓN FÍSICA
A alimentación saudable. Exposición en mural dos mellores traballos de 1º, 3º e 4º ESO.
12. DEPARTAMENTO DE DEBUXO
Pendente de definir
13. DEPARTAMENTO DE GREGO:
A gastronomía grega antiga e moderna: historia e receitas (stand gastronómico)
Léxico e consultorio gastronómico (Fundamentos de 1º de Bach)
14. DEPARTAMENTO DE FÍSICA E QUÍMICA
A química na gastronomía.
15. DEPARTAMENTO DE MATEMÁTICAS
Gymkana gastronómica
16. DEPARTAMENTO DE TECNOLOXÍA

Conservación de alimentos

Técnicas de procesado e elaboración

17. DEPARTAMENTO DE FILOSOFÍA

A gastronomía dende un punto de vista ético e antropolóxico. Presentado nun video de 15 minutos máximo: Sete preguntas e as súas respostas posibles. (4º A,B,C)



Ningún comentario:

Publicar un comentario