Foto: Esnobgourmet.com
SEMANA CULTURAL 2018: A GASTRONOMÍA.
Un adianto do que os distintos Departamentos didácticos están a traballar para a Semana Cultural de este curso.
SEMANA CULTURAL 2018: A GASTRONOMÍA.
Un adianto do que os distintos Departamentos didácticos están a traballar para a Semana Cultural de este curso.
SEMANA
CULTURAL 2018: A GASTRONOMÍA
1. DEPARTAMENTO
FRANCÉS
Powerpoints con “Recetas de comida
francesa”
Hª das Guías Michelín
Concurso de pócimas de Asterix e Obelix
2. DEPARTAMENTO
GALEGO:
Receitas gravadas en vídeo en casa e
degustación no centro
Receitas tradicionais galegas (1º BAC)
3. DEPARTAMENTO
DE HISTORIA:
Gastronomía dos distintos países do noso
alumnado
4. DEPARTAMENTO
DE CIENCIAS:
A
túa microbiota dental e o que comes:
-Charla
polos propios alumnos en 1º bacherelato: Que son as caries? e presentación do
noso experimento: ¿Ten relación o que comes con a túa flora dental? 2 sesións
ou unha calqueira día
-Exposición
no patio interior do noso proxecto (Os rapaces de 1º de bacharelato, atenderán
e explicarán durante os recreos).
5.
DEPARTAMENTO DE CIENCIAS e DE PEDAGOXÍA TERAPÉUTICA:
Pirámide
de alimentos
Consultorio
gastronómico
6.
DEPARTAMENTO DE LINGUA
:Receitas
de “El Quijote”
-Pócimas
máxicas na Celestina
-La
gastronomía en la sociedad y en la literatura de los Siglos de Oro
7. DEPARTAMENTO DE INGLÉS:
Receitas
en inglés. Léxico culinario e gravacións en vídeo de receitas.
Brunch
en 1º de ESO
English
tea literario en 2º de ESO
8.
DEPARTAMENTO DE ECONOMÍA:
A
importancia da alimentación na economía
9.
DEPARTAMENTO DE LATÍN:
As
receitas de Apicio
10.
DEPARTAMENTO DE MÚSICA:
O
banquete de Trimalción
As
pirámides alimentarias musicais
Banquetes
musicais ao longo da Historia
Cancións
culinarias
Música
e gastronomía: raíces e cultura tradicional
11.
DEPARTAMENTO DE EDUCACIÓN FÍSICA
A
alimentación saudable. Exposición en mural dos mellores traballos de 1º, 3º e
4º ESO.
12.
DEPARTAMENTO DE DEBUXO
Pendente
de definir
13.
DEPARTAMENTO DE GREGO:
A
gastronomía grega antiga e moderna: historia e receitas (stand gastronómico)
Léxico
e consultorio gastronómico (Fundamentos de 1º de Bach)
14.
DEPARTAMENTO DE FÍSICA E QUÍMICA
A
química na gastronomía.
15.
DEPARTAMENTO DE MATEMÁTICAS
Gymkana
gastronómica
16. DEPARTAMENTO
DE TECNOLOXÍA
Conservación de
alimentos
Técnicas de
procesado e elaboración
17. DEPARTAMENTO
DE FILOSOFÍA
A
gastronomía dende un punto de vista ético e antropolóxico. Presentado nun
video de 15 minutos máximo: Sete preguntas e as súas respostas posibles. (4º
A,B,C)
Ningún comentario:
Publicar un comentario